Πίνακες/Τοπία

Ο Λόφος


[…] Στεκόμουν λίγο πριν τα πρώτα σύδεντρα του δάσους και τον περίμενα. Το μάτι μου έπεσε πάνω στο μέρος που κοιμόμουν τις νύχτες.Ύστερα παραδίπλα, στο σημείο που ανάβαμε τη φωτιά. Εκεί που ξενυχτούσα όταν δε μιλιόμουν με το Νορ. Εκεί που άλλαξα μορφή για πρώτη φορά. Εκεί που έκανα τις πρώτες μου ασκήσεις. Εκεί που διδάχτηκα τόξο και σπαθί και κάτω στη κοιλάδα, που έμαθα το Βάδισμα της Σκιάς. Είχα αφήσει ένα κομμάτι μου σε αυτό το μέρος τελικά. Εδώ είχα γνωρίσει καλύτερα τον άλλο μου εαυτό.
«Ώρα να επιστρέψω στο αγαπημένο μου Έιμερν, μικρέ μου φίλε».
Ήταν το τελευταίο πράγμα που άκουσε ο λόφος και τα δέντρα του, που από εκεί πάνω, από τις πανύψηλες κορφές τους, μπορούσαν να δουν… τις σκοτεινές ημέρες που με περίμεναν.

(Απόσπασμα: Βιβλίο 2ο)

“Ο Λόφος” ένα σκίτσο για το εσωτερικό του 2ου Βιβλίου μου από την  Ελενη Στα!


[…] Μέσα στη σκοτεινή ησυχία της νύχτας, o Νορ φαίνεται πως είχε δουλειές να κάνει. Πήρε ένα ραβδί και κοντοστάθηκε στη νοτιοανατολική πλευρά του λόφου. Η μια άκρη του ξύλου άγγιξε το έδαφος. Χάραξε μια καμπυλωτή γραμμή προς τα αριστερά. Πιο μπροστά έκανε μια δεύτερη, ίδια με την πρώτη, που κοιτούσε δεξιά. Συνέχισε να χαρακώνει το χώμα φτιάχνοντας σχέδια. Τον παρατηρούσα κάτω απ΄την καλύπτρα του μανδύα μου.
«Σιγκν!» Με φώναξε λες και ήξερε πως τον κοιτούσα. Ήταν απ΄τις λίγες περιπτώσεις που πρόφερε το όνομά μου. Σκίρτησα. Στο άκουσμα της φωνής του πάντα σκιρτούσα. Πήγα κοντά του. Έτεινε το ραβδί προς το μέρος μου. Το κράτησα διστακτικά.
«Κοίτα μπροστά!»
Σε μια απόσταση πέντε μέτρων είχε ζωγραφίσει σύμβολα.
«Αυτά είναι τα Ρέι-Θόουλ! Εσύ μπορείς να τα ξέρεις ως Σχέδια στο Έδαφος. Πάνω σε αυτά, οι Κρίμζομ μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε το πιο σπουδαίο όπλο. Το σπαθί. Αυτό που κρατάς είναι το όπλο σου. Με τη σκέψη σου θα φαντάζεσαι πως είναι το δικό σου σπαθί. Στόχος σου είναι να κερδίσεις την εμπιστοσύνη και την υπακοή του. Να μάθεις να συνεργάζεσαι μαζί του. Να λειτουργείτε σαν ένας, σαν ένας νους».
«Είμαι έτοιμος να κρατήσω όπλο στα χέρια μου;»
«Πάψε να σκέφτεσαι με αυτόν τον τρόπο. Πάψε να φοβάσαι το καινούργιο. Συγκέντρωσε κάθε αίσθησή σου. Πρέπει να πιλοτάρεις πρώτα αυτήν την βέργα για να φτάσεις να χειρίζεσαι το σπαθί».
Χρειάστηκα κάμποσα λεπτά μέχρι να μοιράσω τη γαληνή στις αισθήσεις μου και να πολεμήσω μέχρι θανάτου το άγχος μέσα μου. Σαν πίστεψα πως είμαι έτοιμος, έσφιξα στη παλάμη το ραβδί και δοκίμασα να περπατήσω πάνω στα σχέδια του εδάφους.”

(Απόσπασμα: Βιβλίο 2ο)

“Ρέι-Θόουλ”: “Τα Σχέδια στο Έδαφος” ένα σκίτσο από τηνΕλενη Στα


Πίνακας: “Φως και Σκοτάδι”


Πίνακας: A Sad Hero